REFERENSSIT

”Valmistaudun peleihin aina tekemällä Tomin ohjaamat hengitysharjoitukset, sillä hengitysharjoitusten avulla olen 100% läsnä ja mieli on viritetty juuri oikeaan tilaan – keskittynyt ja harmooninen samaan aikaan. Kovien treenien jälkeen saan kehon ja mielen rauhoitettua hengiysharjoitusten avulla. Tomi on ilman muuta tuonut minulle elintärkeän rutiinin sekä sulkapallokentälle että kentän ulkopuolelle”

Iikka Heino, Sulkapallon SM hopea 2020

“Tutustuin Tomin kautta hengityksen saloihin. Ensimmöisellä tapaamisella olin jo vakuuttunut, kuinka niin arkipäiväisellä asialla kuin hengittämisellä voi vaikuttaa omaan terveyteen merkittävästi”

– Roni Bäck

“Erittäin mielenkiintoinen päivä. Opin miten hengitysharjoitus tehdään oikein ja miten kylmää käytetään hallitusti. Nyt sain tästä tehokkaan työkalun urheilusta palautumiseen sekä terveyden edistämiseen 👌”

-Harri Tolonen

”Oon niin onnellinen, että osallistuin teidän WHM advanced -workshoppiin! Sain niin paljon, mutta kohtasin sitäkin enemmän. Kurssilla oli sellainen ilmapiiri, missä sanat ja olemus olivat yhtä; te ohjaajat loitte heti alussa tilan, missä oli hyvä olla just niin kun on ja edetä omaan tahtiin. Toisinaan sitä saattaa olla hieman varuillaan ja on haastava päästää irti, mutta tällä kurssilla onnistuin kääntymään sisäänpäin, kohtaamaan piilossa olevia tunteitani (mitkä yllätti aika paljon, mutta nyt ymmärrän miten suuresti ne minuun on vaikuttaneet!) sekä arvostamaan omaa tahtiani. Kurssiin toi oman kauniin mausteen se, kun Emily alkoi laulamaan taivaallisella äänellään palautuessamme hengitysharjoituksesta. Se teki siitä kaikesta vaan jotenkin niin paljon läsnäolevampaa, käsinkosketeltavaa. Painava klöntti rinnalta katosi kurssin aikana ja olen voinut niin paljon paremmin tämän jälkeen. On ollut helpompi olla aidosti itseni äärellä. Iso kiitos teille Tomi ja Emily, teillä on upea tyyli ohjata ja luotte sallivan ja turvallisen ilmapiirin. ”

Hanna Härkönen, Personal Trainer – Movement Coach – Joogaopettaja – Mentaalivalmennus – Tietoinen Temmellys

“Pidin todella workshopista. Ohjaaja oli erittäin inspiroiva ja hänen omat kokemukset olivat hyvä todiste siitä että metodi toimii. Workshop kesti ainoastaan viisi tuntia, mutta silti tarjosi tarpeeksi tietoa ja harjoitteita metodista. Tomi ja Emily loivat erittäin mukavan, lämpimän ja turvallisen tunnelman ja tunsin itseni tervetulleeksi heti alusta lähtien. Tunsin oloni turvalliseksi tehdessäni erittäin voimakasta hengitysharjoitusta. Voin todella suositella tätä kurssia kavereilleni! Odotan innolla harjoitteiden tekemistä ja sitä mitä tuloksia siitä tulee.”

Juha Ikävalko

“Kiitos Tomi hienosta kurssista, jolla oppi tärkeitä mutta yksinkertaisia menetelmiä oman hyvinvoinnin ja vastustuskyvyn ylläpitämiseen ja kohentamiseen!”


– Marika

“Todella hyvä kurssi. Vaikka olin perehtynyt keho-mieli seikkoihin jo vuosikymmenien ajan, opin uutta. Voimahengitys ja kehotietoisuus harjoitukset olivat erinomaisia. Kurssin vetäjät Tomi ja Emily olivat alan ammattilaisia ja huippukouluttajia. Heidän seurassa tunsi olonsa myös turvalliseksi, vaikka voimahengityksessä sukellettiin tunteiden käsittelyssä syvään päätyyn. Koulutuspaikka oli todella miellyttävä.”


– Harri Virolainen

“Emilyn ja Tomin vetämä hengitys retriitti oli yksi elämäni merkityksellisimmistä kokemuksistani ja oppimani harjoitukset retriitin aikana syvensivät ja vahvistivat itsetuntemustani sekä kykyäni olla täysin läsnä tässä hetkessä. Harjoitukset olivat monipuoliset ja erittäin tehokkaat. Ohjelma oli toteutettu tavalla jossa oli paljon omaa aikaa harjoitusten sisäistämiseen sekä omaan rentoutumiseen. Mahtava viikonloppu,tunnelma ja läsnäolo Tomin, Emilyn ja muiden kurssilaisten kanssa jää ikuisesti muistooni ja sydämeeni. Suosittelen!!!”


– Sanna Kettunen

“En olisi uskonut, että yksinkertaisen hengitysharjoituksen avulla pääsee niin syvälle. Täältä “syvyydestä” löysin vastauksia kysymyksiin, joiden kanssa olen paininut älyllä viimeiset kolme vuotta – keskinkertaisella menestyksellä. Vahva suositus.”


– Sebastian Suchodolski

“Ulkopuolisten ärsykkeiden määrä on nykymaailmassa erittäin suuri, mutta ohjattujen hengitysharjoitusten avulla olen onnistunut luomaan vahvemman yhteyden itseeni ja tähän hetkeen. Lisäksi tiedostettu hengittäminen auttaa minua fokusoitumaan paremmin oleellisen ulkopuolelle”

– Olli Hämäläinen

“Kiitollisin mielin Tietoisen Hengityksen workshopista. Oli upea ryhmä ja super hienot tilat. Oli miellyttävää ja helppoa oppia ensin teoriassa ja sitten kätännössä rauhoittavaa, tasapainottavaa ja tiedostavaa hengitystä ammattilaisten ohjauksessa. Oppeja on nyt harjoiteltu arjessa joka päivä. Sydämellinen kiitos”

– Hanna Nohteri

”Hei Tomi ja Emily! 

“Täytyy vie jälkeenpäin kiittää teitä Tietoinen Hengitys -workshopista. Se on tuonut todellakin suurta apua rentoutumiseen ja yhteyttä kehoon ja mieleen jopa keskellä hektistä työpäivää terveysasemalla. Hengitysharjoitukset ja hengityksen tarkkailu tulevat jo hyvinkin sulavasti työmatkoilla, kävellessä, jopa crossfit-treeneissä 🙂 “

Iso kiitos ❤ -Sara H

“Aivan uskomaton päivä! En oikein tiennyt mikä odotti minua,mutta se oli niin paljon enemmän. Minulle tuli niin voimakas out-of-body fiilis Power Breathingissä, en ole ikinä kokenut vastaavaa . Tuntui siltä että aivot ja keho jotenkin nollautuivat ja sain rauhaa. Tänään tein PB yksin kotona. Pelkäsin etten pääsisi yksin samaan olotilaan. Mutta kyllä se onnistui, hengityksen kautta! Mahtavaa ja ihmeellistä!! Kiitos teille!!”

-Annette Sandhol

“Mahtava kokemus ja inspiroiva ohjaaja!”

-Jouni Karonen

“Wim Hof workshop oli iloinen ja inspiroiva kokemus. Ehdottomasti suosittelen sekä metodia, että Tomin kursseja! “

Hanna-Mari Nieminen

“Tomi oli loistava ja inspiroiva. Hän oli rauhallinen ja hyvä opettaja ja tunsin oloni turvalliseksi hänen kanssa. Olisin halunnut kuunnella vielä lisää teoriasta ja fysiologiasta mutta ymmärrän että aika oli rajattu. Kaiken kaikkiaan, workshop oli loistava!”

Santra Pylkkänen

“Osallistuin Wim Hof Method Fundamentals kurssille. Voin erittäin lämpimästi suositella kurssia kaikille, jotka ovat kiinnostuneet fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin lisäämisestä. Koin kurssilla opetetut hengitystekniikat todella tehokkaiksi ja yhdistettynä hallittuun kylmäaltistukseen kombinaatio yksinkertaisesti toimii. Vaikka olin itsenäisesti kokeillut metodia, niin ehdottomasti kannatti käydä kurssilla.”

– Tuomas Paavola

“Todella mahtava ja omalla tavalla terapeuttinenkin kokemus. Oli todella mahtava ja vapauttava kokemus uppoutua todella syvälle oman mielen avaruuteen.”

– Waltteri

“Kiitos hienosta päivästä. Päivän aikana kuultu, nähty ja etenkin koettu on muutaman päivän jälkeen vielä tuoreena mielessä. Järjestitte meille hienon päivän, joka oli hyvin ohjattu alusta loppuun. Kurssilla vallitsi hyvä ryhmähenki ja sopivassa suhteessa teoriaa, sekä suorittamista. Vapaa, kannustava ja innostava ilmapiiri. Pysyttiin hyvin asiassa, vaikka aiheesta riittäisi vaikka mihin rönsyilyyn. Pro -meininki 😉 Osallistuminen kurssillenne on aina osoittanut ohjatun toiminnan parhaat puolet verrattuna itseharjoitteluun. Ohjauksessanne saan aina sopivasti kannustusta tekemiseen, pientä työntöä kokeilemaan ja ajattelemaan uudella tavalla. Näennäisesti tuttukin harjoitus muuttaa aina merkitystään johonkin suuntaan ja saa aikaan uusia tuntemuksia ja löytöjä. Olette myös osaavia ja taitavia kouluttajia, mikä vaikuttaa ja vakuuttaa tekemistä. Yksityiskohtana powerbreath jätti kyllä erittäin positiivisen kokemuksen ja tunteen. Se tuntuu vieläkin ja on ankkuroitunut kehooni. Jotain perustavaa laatua oleva tunne siitä, että keho on melkoinen voimalaitos. Ilon ja valon tuottaja, kun sitä vain oppii ymmärtämään ja tulkitsemaan. Koin löytämisen iloa ja sain perustuksia tuleville kokemuksille. Yhdessä kohtaa harjoituksen aikana vahva euforinen aalto otti haltuun, muistan ajatelleeni siinä hetkessä:”mä olen niin oikeassa paikassa” (Sekä fyysisesti, että henkisesti 🙂 Kiitos Tomi ja Emily”


– Juha Ravantti-Vesto

“Brilliant, gave us above and beyond and offered follow up community events which felt very inclusive and motivating – very good rep for Wim in Finland.”

David D

“Minulla oli korkeat odotukset ja Tomi onnistui täyttämään ne. Päivä oli erittäin inspiroiva, informoiva ja miellyttävä!”

Jussi Venäläinen

”Osaanko hengittää vai tarvitseeko minun osata?  Olin Emily ja Tomi Räisäsen hengityskoulutuksessa. Olipa mielenkiintoinen kokemus.  Monipuolinen, yksilöllinen ja tilanteen mukainen hengittäminen antaa energiaa, rauhoittumista ja jopa parempaa unen laatua.  Vetäjien ammattitaitoinen, ihmisystävällinen ja rento lähestymistapa tekevät oppimisympäristön, jossa voi keskittyä vain itseensä. Kevään aikana seurasin omien tuntemusten lisäksi kehittymistä Oura-sormuksella.  Unen laatu, palautuminen (HRV eli sykevälivaihtelu) sekä leposykkeen laskeminen toivat mitattavia tuloksia.

Harrastan monipuolista liikuntaa ja vein oppimaani myös liikuntasuorituksiin sekä erilaisten liikuntaryhmien vetämiseen.  Omat ja treenikaverien kokemukset ovat olleet positiivisia.  Hengittämisen syvällisempi osaaminen toi uutta sisältöä myös meditaatioharjoitteluun.

Olen toiminut noin 30 vuotta kriisityötä tekevässä organisaatiossa johtajana ja myös toiminut opetustehtävissä.  Työhön kuului paljon paineen alaisena työskentelyä ja stressaavia tilanteita. 

Nykyään toimin Mindfulness- ja Asahi-ohjaajana sekä vedän erilaisia tyhy-päiviä ja liikuntaharjoituksia.  Olen harrastanut pitkään ohjaamiani lajeja ja niissä tutustunut vuosikymmenien varrella kehon ja mielen rauhoittamisen taitoon. Nyt tiedän, että hengittäminen on myös taito, jota pitää opetella ammattilaisten kanssa.  Arkielämän painetilanteiden ennakointi, kohtaaminen ja niiden jälkihoito ovat helpompia opettelemalla hengittämään.  

Kiitos Emily ja Tomi!” 

– Pekka Penttilä,  Päivä-Valmennus

“Ohjaaja oli erittäin positiivinen henkilö ja loistava inspiraation luoja kaikille osallistujille. 5/5 menisin uudestaan.”

Matti Nurmikari

“Great course and very well organised. Tomi is awesome teacher and great guy. We learned and experience a lot and we had lots of fun.

Fully in… let it go”

Zack Zakarian

“Pelaan tavoitteellisesti salibandya. Koko viime kauden ajan kärsin hengitysongelmista urheillessani: hengenahdistuksesta ja kovasta kivusta kurkun ja keuhkojen alueella. Ongelmaa tutkittiin eri lääkäreiden kanssa: epäilykset vaihtelivat rasitusastmasta raudanpuutteeseen ja ylirasitukseen. Erilaisia hoitokeinoja ja lääkityksiä kokeiltiin ilman vastetta. Lopulta Taysissa todettiin mahdollinen kurkunpään toiminnallinen häiriö. Sieltä saadut ohjeet eivät kuitenkaan ratkaisseet ongelmaani.
Löysin Tomin naapurini kautta ja otin häneen yhteyttä. Koronaviruksen takia ensimmäiset tapaamisemme toteutettiin videopuhelun välityksellä. Sain ensimmäisestä kerrasta lähtien erittäin toimivia ohjeita ja hengitysharjoituksia, vaikka en aluksi itse uskonutkaan, että niistä voisi olla apua. 
Hengitysvaikeudet alkoivat helpottaa hiljalleen, ja urheileminen onnistui taas. Kävin Tomin vastaanotolla paikan päällä muutaman kerran ja ongelmani on Tomin ansiosta lähes kokonaan kadonnut. Jatkan saamieni harjoitusten tekemistä ja samalla mahdollistan harrastukseni jatkumisen.Lämmin kiitos Tomi!”


Helmi Hirsimäki


“Avannossa kävijänä olen tottunut kipuun, kylmäaltaassa reilu minuutin jälkeen en tuntenut kipua ollenkaan. Kroonistunut jalkakipuni hellitti kurssin jälkeen ja unenlaatuni parani heti.”


– Saara Rantanen


“Aivan mahtava kokemus, jokaisen pitäisi tämä kokea. Ryhmässä oli tosi hyvä henki ja Tomin ammattitaitoisessa ohjauksessa oli helppo päästää irti. Suosittelen lämpimästi!”


– Mikko Vaittinen

“Tämä oli oikein onnistunut, hyvä ja tosi opettava kurssi. Pelkän kirjan ja nettimateriaalien pohjalta yksikseen ponnisteluun verrattuna nyt tuli merkittävästi vankemmin varmistelluksi toisaalta tärkeät turvallisuusnäkökohdat, toisaalta viimeisimpiä tietoja menetelmän fysiologisista perusteista, joiden esittämiseen Tomilla on vakuuttavan vahva pohja ja sopivan paljon omakohtaista kokemusta: tietoa tuli paljon mutta mukavasti sulatettavassa, matkakertomusten ja esimerkkien valaisemassa ja keventämässä muodossa. Harjoitteet olivat onnistuneita ja voimakkaita. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!”

– Launo

TULE MUKAAN!

Kämnerinkuja 4, LT 1, 00760 Helsinki