Tietoinen Hengitys

TIETOINEN HENGITYS

Hengittäminen on autonomisen hermoston automaattista toimintaa. Tietoinen hengittäminen tarkoittaa automaattisen, ei tahdonalaisen hengittämisen muuttamista tietoisesti, tahdonalaiseksi hengittämiseksi. Tietoisesti hengittämällä opimme itse säätelemään oman hermostomme toimintaa meitä parhaiten palvelemalla tavalla. 

Hengittämällä tietoisesti opimme vaikuttamaan omaan fyysiseen, psyykkiseen ja emotionaaliseen tilaamme. Tietoisesti hengittämällä opimme käyttämään koko kehon hengityskapasiteettia niin, että saamme sisään hengitettäessä mahdollisimman tehokkaasti hapen avulla energiaa käyttöön ja kuona-aineet pois kehosta, joista 70% poistuu uloshengityksen kautta.

Hengittämällä tietoisesti opimme hyödyntämään erilaisia hengitystekniikoita, joita voimme hyödyntään tarkoituksen mukaisesti toimintaamme ajatellen. Erilaiset hengitystekniikat voivat rentouttaa, vähentää stressiä, energisoida, palauttaa fyysisestä ja psyykkisestä kuormituksesta, tehostaa suoritusta, avata sisäisiä blokkeja ja yleisesti ottaen auttaa meitä ymmärtämään kehon ja mielen toimintaa kokonaisvaltaisesti paremmin. 

Hengitystietoisuus on merkittävä osa tietoisen hengittämisen oppimista. Hengitystietoisuus tarkoittaa sitä, että tiedostamme miten hengitämme automaattisesti erilaisissa tilanteissa. Kun opimme tiedostamaan miten kaikki toiminta, ajattelu ja tunteet muuttavat hengitystämme, opimme tietoisesti hengittämällä muuttamaan omia toimintamallejamme. 

Hengittäminen ei ole sidottuna aikaan eikä paikkaan. Jokainen hetki ja paikka missä olet on optimaalinen tietoisen hengityksen ja hengitystietoisuuden harjoitteluun. 

Tietoisen hengityksen kursseilla opit kokemuksen kautta oivaltamaan oman hengityksen laaja-alaiset hyödyt. Kursseilla opit tietoisesti tarkkailemaan hengitystäsi ja muuttamaan omalla hengitykselläsi sisäistä tilaasi. Kun opit hallitsemaan omaa hengitystäsi, opit hallitsemaan omaa toimintaasi.