Miksi Hengitys?

HENGITYS ON AVAIN OMAN ELÄMÄSI SÄÄTELYYN

– HENGITYS ON ELÄMÄÄ –

Hengittäminen on ainoa asia elimistössämme, joka on täysin automaattista ja myös itse kontrolloitavissa. Se ei ole vahinko eikä yhteensattuma, vaan näin on tarkoitettu. Hengitys tarjoaa mahdollisuuden olla osana omaa kehitystä ja evoluutiotamme.

Jokaisella fyysisellä tilalla, jokaisella psykologisella tilalla ja jokaisella emotionaalisella tilalla on siihen liittyvä hengitysmalli. Kun olemme rauhallisia ja onnellisia hengitämme eri tavalla verrattuna siihen, kun olemme tuohtuneita tai vihaisia.

Kaikki mitä teet, ajattelet ja tunnet muuttaa tyyliäsi hengittää. Tämä toimii myös toiseen suuntaan: Muuttamalla tietoisesti hengitystäsi voit muuttaa olotilaasi hetkessä. 

Hengittämällä tietoisesti pysähdymme hetkeen ja mieli hiljenee. Ulkoiset häiriötekijät väistyvät ja keskitymme siihen mikä on olennaista.

Kun kontrolloimme hengitystämme, kontrolloimme tietoisuuttamme, keskittymistämme, energiaamme, elämäämme. Hengittäminen on heijastus olemukseemme ja hengittämisen hallinta on itsehallintaa. Hengitystietoisuus on itsetietoisuutta.

Hengitys yhdistää kehon ja mielen, tajunnan ja alitajunnan, sisimmän olemuksen ja materian. Se vie meidät omaan keskiöön. Hengitys on voima, silta, työkalu. Se tuo meidät kaikki yhteen ja yhdistää takaisin luontoon.

Hengityksen avulla pääsemme käsiksi oman hermostomme, aivojemme ja immuunijärjestelmämme toimintaan. Kun hengityksemme kulkee vapaasti, vapautamme luovuutemme, hallitsemme omaa sisäistä toimintaamme ja annamme tilaa luonnolliselle parantumiselle.

Opettelemalla ja hallitsemalla hengityksesi hallitset elämääsi, ilman että se hallitsee sinua! On aika päästää irti rajoitteista ja vapauttaa täysi potentiaalisi. On aika opetella hengittämisen taito!