Hengityksen Perusteet

Hengityksen Perusteet

Hengittäminen on automaatio mutta myös unohdettu taito. Tämä taito on vuosien kuluessa suurimmalla osalla heikentynyt niin, että hengityksestä on tullut ympäristömme muokkaama toimintamalli, mistä emme ole tietoisia. Tämä toimintamalli on usein virheellinen eikä usein palvele meitä hyödyttävällä tavalla, vaan jopa päinvastoin. Heikentynyt ja vääristynyt hengitysmalli voi altistaa lukuisille erilaisille sairauksille, mutta toisaalta oikean hengitysmallin oppiminen ja palauttaminen toimintaamme voi ennalta ehkäistä samojen sairauksien muodostumista ja myös parantaa meidät. 

Hengityksen Perusteet Kurssilla lähdemme palauttamaan optimaalisen hengityksen taidon perusteista lähtien. Jokainen taito vaatii vahvan perustan, näin on myös hengityksen taidon kanssa. Ilman juoksuharjoittelulla valmistettua pohjaa ei ole järkevää lähteä Marathonille. Sama pätee hengittämiseen, ilman vahvaa pohjaa ei ole niin hyödyllistä hypätä suoraan monimuotoisempiin hengitysharjoitteisiin. 

Hengityksen perusteet kurssilla keskitytään myös siihen, miten oman hengityksen havainnointi ja tarkkailu auttaa meitä oppimaan ymmärtämään ja säätelemään omaa fyysistä, psyykkistä ja emotionaalista toimintaamme.  

Hengityksen Perusteet kurssi koostuu hengityksen teoriasta ja käytännön harjoittelusta.

Teoria osuudessa opit ymmärtämään miksi oma hengityselimistömme on tärkein työkalumme. Kurssilla käydään teorian avulla läpi optimaalisen hengityksen hyödyt, miksi elämämme aikana muuttunut hengitysmalli voi aiheuttaa monia erilaisia toiminnallisia ja terveydellisiä ongelmia ja miten opimme palauttamaan kadotetun, meitä palvelevan hengityksen takaisin elämäämme.

Käytännön harjoittelussa keskitytään hengityksen tarkkailuun, eli hengitystietoisuuteen ja tietoiseen hengittämiseen. Hengityksessä lähdetään perusteista ja opetellaan käyttämään koko kehon hengityskapasiteettia. On hyvin tyypillistä, että ihminen käyttää ainoastaan 50% omasta hengityskapasiteetistaan, jolloin keho saa ainoastaan osan sen tarvitsemasta energiasta käyttöönsä. 

Pallea on kehomme suurin lihas ja vastuussa hyvästä hengityksen toiminnasta. Pallean rooliin ihmisen tärkeimpänä lihaksena keskitytään kuitenkin aniharvoin. Heikosti toimiva pallea tarkoittaa heikosti toimivaa hengityselimistöä! Hengityksen Perusteet kurssilla keskitytään siihen, miten pallea aktiiviseksi ja koko hengityselimistö toimimaan oikealla tavalla.  

Hengityksen Perusteet Kurssilla opit:

  • Ymmärtämään hengityksen kokonaisvaltaiset hyödyt 
  • Aktivoimaan pallealihaksen toiminnan
  • Hengittämään niin, että saat koko hengityskapasiteetin käyttöösi

Kurssin sisältö:

  • Teoria perustuen kurssin aiheisiin
  • Käytännön harjoittelua hengityksen havainnoinnista ja tarkkailusta
  • Käytännön harjoittelua pallean aktivoinnista sekä koko hengityskapasiteetin käytöstä
  • Ohjeet omatoimiseen tehokkaaseen harjoitteluun

Hinta 95€ (sis.alv.)

Osoite:

Kämnerinkuja 4 Liiketila 1,

00750 Helsinki

Huom! Sisäänkäynti Maatullinkujan puolella lähellä Päiväkoti Pikku Prinssiä!